kosovaforum
me sa duket ende nuk je i regjistruar qfar prisni REGISTER

udhezime
jepni emrin, emailin dhe fjalekalimin ose passwordin
pastaj vetem shkoni tek opcioni log in ose identifikohu , jepni emrin dhe fjalekalimin
dhe ju beheni pjese e forumit tone

FALEMINDERIT PER MIRKUPTIM


kosovaforum powered by : Besnik hack3r ®
 
ForumportaliCalendarPytësoriKërkoLista AnëtarëveGrupet e AnëtarëveRegjistrohuidentifikimi

Share | 
 

 Makarona me kungull, speca të kuq dhe proshutë e tymosur

Shiko temën e mëparshme Shiko temën pasuese Shko poshtë 
AutoriMesazh
MΣПDIM ZΣKΛ
S.Moderator
S.Moderator


Posts : 447
Join date : 25/08/2009
Age : 22
Location : Prishtin☺

MesazhTitulli: Makarona me kungull, speca të kuq dhe proshutë e tymosur   Thu Oct 29, 2009 8:26 am

Përbërësit për 4 veta:



* 400g makarona
* 100g proshutë e tymosur
* ¼ spec të kuq
* 200g kunguj me lëkurë të gjelbër
* 1 thelpi hudhër
* kripë, piper

Lani me kujdes specat dhe kungujt. Vini hudhrën dhe vaj ulliri në zjarr. Shtoni proshutën, të prerë në copa të vogla dhe lëreni të skuqet. Prisni specat dhe kungujt në rripa të hollë dhe hidhini në tiganin e nxehtë, duke filluar me kungullin, pastaj specat; shtoni kripë dhe piper.
Ndërkohë që vegjetalet skuqen në tigan, zieni makaronat; kullojini dhe hidhini edhe ato në tigan duke i lënë 2-3 minuta të përzien të gjitha bashkë, por mos harroni të hiqni më parë hudhrën.
Në këtë pjatë bashkohen shija delikate e perimeve, si ajo e kungullit dhe shija e plotë e proshutës së tymosur. Ky është një gatim i lehtë, sepse nuk rëndohet nga mishi, pasi sasia e përdorur është e pakët. Duket se nuk i mungon asgjë, përveç një vere të bardhë.

_________________

Mbrapsht në krye Shko poshtë
Shiko profilin e anëtarit http://www.mendizeka.tk
 
Makarona me kungull, speca të kuq dhe proshutë e tymosur
Shiko temën e mëparshme Shiko temën pasuese Mbrapsht në krye 
Faqja 1 e 1
 Similar topics
-
» Specat e Kosovës në tregjet e Bashkimit Evropian

Drejtat e ktij Forumit:Ju nuk mund ti përgjigjeni temave të këtij forumi
kosovaforum  :: Kendi kulturor :: Kuzhina-
Kërce tek: