kosovaforum
me sa duket ende nuk je i regjistruar qfar prisni REGISTER

udhezime
jepni emrin, emailin dhe fjalekalimin ose passwordin
pastaj vetem shkoni tek opcioni log in ose identifikohu , jepni emrin dhe fjalekalimin
dhe ju beheni pjese e forumit tone

FALEMINDERIT PER MIRKUPTIM


kosovaforum powered by : Besnik hack3r ®
 
ForumportaliCalendarPytësoriKërkoLista AnëtarëveGrupet e AnëtarëveRegjistrohuidentifikimi

Share | 
 

 Sabajon irlandez

Shiko temën e mëparshme Shiko temën pasuese Shko poshtë 
AutoriMesazh
MΣПDIM ZΣKΛ
S.Moderator
S.Moderator


Posts : 447
Join date : 25/08/2009
Age : 22
Location : Prishtin☺

MesazhTitulli: Sabajon irlandez   Thu Oct 29, 2009 8:28 am

Për 4 persona nevojiten:



· 5 të verdha veze
· 30 ml kafe e fortë
· 100 gram sheqer
· 2 lugë gjellë wisky
· 1 mollë
· 1 degë mente

Në një tas të madh rrihni të verdhat e vezëve bashkë me sheqerin dhe vanilën derisa përzierja të zbardhet dhe të dyfishojë volumin.

Vendosini tasin në një tenxhere me ujë që zien lehtas.

- U bashkoni gradualisht kafenë dhe wisky-n duke u përzier me lugë vazhdimisht dhe duke i fërkuar paretet dhe fundin e enës, për të evituar formimin e kokrrizave. Lëreni të ziejë duke vazhduar të trazoni derisa përgatesa të bëhet e trashë dhe shkumore. Kini kujdes që uji të ziejë lehtas.

Pasi të keni hequr nga zjarri, vazhdoni ta trazoni derisa përgatesa të vaket.
Ndajeni nëpër tasa. Lërini të ftohet krejtësisht dhe vendosini për 2 orë në frigorifer. Në momentin e fundit zbukurojini me rriska molle dhe gjethe mente.

- Servojini të freskëta.

Këshilla që të përfitohet një kafe shumë e përqendruar
Nga kafja juaj e zakonshme, duhet të shtoni 2 lugë kafeje, kafe të tretshme të çastit (tip Nescafe). Duhet pak durim për të realizuar këtë recetë në zjarr shumë të ngadalshëm.

_________________

Mbrapsht në krye Shko poshtë
Shiko profilin e anëtarit http://www.mendizeka.tk
 
Sabajon irlandez
Shiko temën e mëparshme Shiko temën pasuese Mbrapsht në krye 
Faqja 1 e 1

Drejtat e ktij Forumit:Ju nuk mund ti përgjigjeni temave të këtij forumi
kosovaforum  :: Kendi kulturor :: Kuzhina-
Kërce tek: